Friday , 23 March 2018
Blic Vijesti
Home » Author Archives: admin

Author Archives: admin

Da si normal do sada bi poludio u BiH

Piše: Edina LATIF  Index.ba Leteći cirkus Montyja ili dobro došli u Bosnu i Hercegovinu. Samo što nažalost, u našem slučaju nije niti serija niti film niti pozorišna predstava, već svakodnevnica, naš život. Sve, ali baš sve u ovoj državi, ovdašnji su političari uspjeli dovesti do apsurda. Nepregledne kolone ljudi napuštaju svoje domove zauvijek, i priča o se o tome uveliko, što na ... Read More »

Ida Sefer Predsjednik BAGI i jedan od organizatora BIH Conference

Temeljna misija BAGI -a je edukacija o holokaustu, genocidu i drugim formama zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava i promoviranje istine bazirane na dosada prikupljenim podatcima i radovima o tome šta se desilo u BIH…..Značajan projekt koji je u toku je priprema dječje knjige koja će biti zbirka priča napisanih o vlastitim iskustvima proživljenim u razdoblju od 1992-95 iz perspektive ... Read More »

Dubički mirovni pokret

  Ubrzano pogoršanje opšteg stanja u SFRJ  90-tih godina prošlog vijeka uticalo je na mnoge građane Jugoslavije, koji su iznad svega voljeli svoju zemlju i svoj narod, i nisu pitali nikad ko je koje vjere, da učine više na stišavanju ratnih tenzija i očuvanju mira. Jedna od tih, koja se među prvima stavila u odbranu mira, bila je Dubičanka Vasvija ... Read More »

 Dodik vodi u rat

Piše : Jusuf Trbić   Eto nama opet vukova preko Drine. Noćnih. Nismo se još oporavili od svega što su nam napravili dnevni vukovi, od onoga s drvenom nogom, do Vuka bradatog Draškovića, a za vratom nam sjedi njihov potomak, vučić takoreći, mlad je i ko zna kad ćemo se njega kutarisati. Sad nam, eto dolaze i ti bajkeri, Putinovi ... Read More »

  Šminkanje genocida

Piše : Jusuf  Trbić     Milorad Dodik je primio najveće priznanje opštine Srebrenica – Plaketu sa zlatnim grbom. Kako se čini, time je konačno spuštena zavjesa na jedini genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, dokazan i potvrđen na sudu UN-a u Hagu. Ako je takvo priznanje zaslužio čovjek koji ne prestaje negirati taj genocid, čovjek koji slavi najveće ... Read More »

Neka vam je sa srecom

Da li ste svjesni koliko je opasno ono što je SNSD na čelu sa Mićom Kraljevićem uradio u Vlasenici? Smatrate li da je uredu izmišljati prljavštine i ljudima stavljati mete na leđa?  Aleksandra Pandurević, predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstvaničkom domu parlamenta BiH, uputila je pismo Miloradu Dodiku 25.12.2017. godine koje prenosimo u cjelosti: Gospodine predsjedniče,   prije svega želim ... Read More »

  Trovanje jezikom

Piše : Jusuf Trbić                                          Postalo je već zamorno slušati  nebuloze srpskih političara o bosanskom jeziku i odgovarati na njih. Ali, jezički aparthejd koji provodi Dodikova vlast ima teške posljedice, jer, kako kaže lingvistica Snježana Kordić, “ … stvara međunacionalnu netrpeljivost, a s ... Read More »

Svi osim žrtava žele zaboraviti žrtve

    Gašenjem Haškog suda stvorilo se uvjerenje kao da su svi ratni zločlini sankcionisani, počinioci kažnjeni a žrtve dobile satisfakciju. Odahnuli su domaći sudovi, jer su uspjeli ohladiti vruće predmete i ostati po strani, a počinioci agresije i izvršioci zločina su podigli glave i sada se uvrijede ako ih neko po zlu koje su počinili spomene. I ovi dramatični ... Read More »

Rapidno iseljavanje iz BIH -odgovor na jalovu politiku

Ogromna većina stanovnika danas u BiH – i starih i mladih, obrazovanih i neobrazovanih – ima samo dva cilja. Prvi je otići iz BiH odmah. Drugi je otići iz BiH zauvijek  PIŠE: ELDAR DIZDAREVIĆ Prošle su sedmice ovdašnji mediji objavili informaciju da je Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio prognozu ekonomskog rasta BiH sa 3,5 na 3,2 posto. Međutim, u ovom je ... Read More »

Izbori su vrata vrata vaše kuće, vašeg grada, naše BiH.

U oktobru ove godine u BiH se održavaju opći izbori i lokalni samo za Mostar. Iako izbori treba da budu raspisani tek u maju, izborna trka je već uveliko počela. Korumpirana nenarodna vlast se grčevito bori da zadrži vlast.   Može li narod na ovim izborima srušiti kriminalnu i korumpiranu vlast, koja ga već 25 godina guši i pije mu ... Read More »