Thursday , 2 July 2020
Blic Vijesti
Home » Author Archives: frdsefer

Author Archives: frdsefer

Camilov model pomirenja

NAIVNOST ILI ZABLUDE ĆAMILA DURAKOVIĆA? Nama Bošnjacima u BiH nije nepoznato da većina bh političara kada steknu dobre pozicije počnu zastranjivati i praviti se veći šokac od Pape. To su isto mogli uočiti mnogi od vas koji ste ovih zadnjih dana septembra i prvih dana oktobra imali prilike gledati i slušati inervju gradonačelnika Srebrenice g. Ćamila Durakovića na TV N1. ... Read More »

IGK: Saopćenje povodom Kanadskih federalnih izbora

    Kanadski Bošnjaci imaju obavezu da pomognu onim kandidatima koji podržavaju vrijednosti istine,pravde, slobode i jednakosti.   Podržite one političke partije i kandidate koji su dali svoj doprinos da se bosanski jezik prizna u Kanadi, da se narodno ime Bošnjak upotrebljava u kanadskim statističim podacima, da Kanadski parlament usvoji dvije rezolucije o genocidu u Srebrenici i BiH, da se ... Read More »

Pobjeda Zmajeva je pobjeda bosanskohercegovačkog jedinstva

Pobjeda Zmajeva je pobjeda bosanskohercegovačkog jedinstva Bosanskohercegovački Zmajevi, zajedno zajedno sa drugim uspješnim sportistima, su ne samo održali kontinuitet bosanskohercegovačke sportske nade, već su svojim odnosom prema svojoj državi još jednom snažno pokazali nama i svijetu neuništivost Ideje Bosne i Bosanskog duha, tog susretišta kultura, naroda i religija, susretišta oličenog u historijskom kontinuitetu bosanskohercegovačke države, društva, bosanskog jezika i bosanskohercegovačke ... Read More »

Niko nije želio Treći svjetski rat,ali sada, kada je počeo, taško ga je zaustaviti (Video)

Mogući rat Rusije i SAD u Siriji : Niko nije želio Treći svjetski rat,ali sada, kada je počeo, taško ga je zaustaviti (Video) Rat u Siriji je počeo kao građanski sukob, koji je prerastao u regionalnu katastrofu, a zatim i u međunarodnu krizu.Ekipa poznatog magazina Popular Mechanics je pokušala da vjerno i detaljno rekonstruiše kako bi izgledao sukob vojnih snaga ... Read More »

Bh. ambasador Nedim Makarević učestvovao na Festivalu “UN 70” u Pakistanu

Povodom 70. godišnjice Ujedinjenih naroda “, UN u Pakistanu je organizovao festival ” UN 70” koji za cilj ima upoznavanje javnosti o radu svojih 19 agencija, prenosi novinska agencija Patria. -Festival nudi priliku da istakne ulogu mnogih sudionika uključenih u razvoj i humanitarni rad u Pakistanu, uključujući vlade, države članice, donatorske agencije, civilno društvo i medije, kaže direktor “UN Info ... Read More »

Za rebalans budžeta FBiH 2015. glasat će poslanici SDA, HDZBiH, SBB-a – See more at: http://vijesti.ba/clanak/281216/za-rebalans-budzeta-fbih-2015-glasat-ce-poslanici-sda-hdzbih-sbb-a

Ovaj rebalans na neki način sužava sva trošenja i traži način kako izbalansirati prihode i rashode u ovoj godini. S obzirom na to da smo imali veliki zaostatak prethodne Vlade, gdje je neprikazanih računa oko 300 miliona, odnosno zastoja u dotoku stranog novca, rebalans budžeta je nužnost koja se mora napraviti – izjavio je Marinko Čavara. Na vanrednom zasjedanju Predstavničkog ... Read More »

Olujna vremena islamskih država

       PRESKAKANJE ZAJEDNIČKIH AKCIJA Dragi i Uzvišeni Allahu, da li  Ti tvojim pravednim ali i bolnim  moralnim i praktičnim udarcima kažnjavaš djuture sve muslimane svijeta, i one sa malo “m” i one sa veliko “M”, kad su te kazne neizbježne? Uzimajući u obzir i one “muslimane” koji nisu baš odani surama i dovama Kur´ana pa ih nazvaše “mali ... Read More »

Tko i zasto krije original Dejtonskog sporazuma?

KRENIMO U POTRAGU ZA ORIGINALNIM DEJTONSKIM UGOVOROM Građani BiH, bosanska Dijasporo, krenimo u potragu za originalom Dejtonskog mirovnog sporazuma, najvažnijeg dokumenta države kojim je uspostavljeno neustavno državno uređenje BiH, država podijeljena na genocidnu Rs i nefunkcionalnu FBiH. Na osnovu nepostojećeg dokumenta vrši se implementacija s kojom se jačaju pozicije ugovorom nagrađenog agresora, a žrtvi agresije genocida nanose nove rane. Kako ... Read More »

Zaustavite dehumanizaciju u Prijedoru

APEL INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA {IGK} POVODOM DRAMATIČNE DVOSTRUKE DEHUMANIZACIJE PRIJEDORSKIH HUMANISTA                                                                          U ime zajedničke budućnosti svih građana i naroda Prijedora i BiH, u ime vračanja Ideje Bosne i Bosanskog Duha u Prijedor i u BiH, u ime istine i pravde, pozivamo sve relevatne međunarodne autoritete i institucije da zaustave genocidnu politiku kontinuiranog terora i dehumanizacije žrtava agresije ... Read More »

Tragom mostanicke liturgije

Međunarodna zajednica i bh susjedi sve više ignorišu činjenicu da je Rs samo dio BIH, da je zasnovana na genocidu nad Bošnjacima, prihvataju je kao samostalnu državu i s njom sve tješnje direktno sarađuju. Iz tog razloga može se očekivati da će i banjalučka konferencija o 20-godišnjici Dejtona nastaviti u tom pravcu i umjesto ukidanja entiteta i sjedinjenja bh teritorija ... Read More »