Tuesday , 21 August 2018
Blic Vijesti
Home » Emir Ramic

Emir Ramic

Pokusaj negiranja genocida je potvrda RS da ga prihvataju

Pismo IGK najodgovornijim političkim subjektima Kanade u vezi negiranja genocida u Srebrenici od strane političke pozicije i opozicije entiteta RS Povodom  pokušaja negiranja genocida u Srebrenici odbacivanjem izvještaja Komisije za Srebrenicu iz 2004. od strane Narodne skupštine entiteta RS (NSRS) i Vlade entiteta RS, te povodom ekstremno nacionalističke kampanje od strane predsjednika entiteta RS Milorada Dodika koja ponovo oživljava propale ... Read More »

Pismo Kanadskom muzeju

Institut za istraživanje genocida Kanada je nedavno poslao pismo predsjedniku Kanadskog muzeja za ljudska prava gospodinu Young John. U pismu pored ostalog piše: “Poštovani gospodine Young John. Vama nije potrebno objašnjavati jednu od najvažnijih osobina humanosti – da su sva ljudska bića rođena slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Zbog te veličanstvene misije, Institut za istraživanje genocida, Kanada stoji ... Read More »

Reakcija Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom antibosanske izjave Ivice Dačića

09. 08. 2018. Reakcija Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom antibosanske izjave Ivice Dačića Dačićeva anticivilizacijska izjava nije samo antibosanski akt, člana antibosanske koalicije, već je duboko u suprotnosti sa misijom EU i UN, protiv je međunarodnog prava, pravde i istine. Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić svojom antibosanskom izjavom: “Kada je proglašena nezavisnost Kosova, trebalo proglasiti i nezavisnost ... Read More »

Strateška greška prisustvo ultranacionaliste na svečanom dočeku

Prisustvo ultranacionalističkog pjevača Thompsona na dočeku hrvatskih fudbalera u Zagrebu je potvrda trajuće egzistencije paradržave Herceg-Bosne koja je stvorila antibosansku ideju u kojoj i sada živimo. Takozvana Hrvatska Republika Herceg-Bosna je presuđena na Internacionalnom sudu za ratne zločine kao paradržavna tvorevina največeg nasilja kojoj je cilj bio uništenje egzistencije prije svega Bošnjaka, a zatim i države BiH. Političko, policijsko i ... Read More »

Održana komemoracija povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici u Windsoru

  U organizaciji bosanskohercegovačkog kluba Windsor i pod pokroviteljstvom mnogobrojnih prijatelja istine i pravde u Kanadi u subotu 14. jula ispred prvog spomen obilježja žrtvama genocida u Srebrenici i BiH je odžana komemoracija povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici. Spomenik u Windsoru je trajno svjedočanstvo da će se pamtiti ovaj genocid u Srebrenici i BiH u ime istine i pravde ... Read More »

Hamilton, Kanada: Uznak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i BiH na zgradi Skupštine grada podignuta zastava BiH

Saopćenje Instituta za istraživanje genocida Kanada Hamilton, Kanada: Uznak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i BiH na zgradi Skupštine grada podignuta zastava BiH 23. godišnjica od genocida u Srebrenici u okviru sedmice kulture sjećanja na genocid u Srebrenici i BiH, koja se svake godine održava u Kanadi, je počela instalacijom Srebreničkog cvijeta u Torontu u petak 06. 07. 2108. ... Read More »

Izjava Brian Masse, člana Kanadskog parlamenta povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici

Izjava Brian Masse, člana Kanadskog parlamenta povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici “Prošlo je dvadeset tri godine od kada je genocid u Srebrenici od 1992. do 1995. godine uzeo više od 7000 života u BiH. Ovaj užasni događaj godišnje se obilježava 11. jula, jer tog dana, 1995. godine, bosanski Srbi, kojima je komandovao osuđeni ratni zločinac general Ratko Mladić ... Read More »

Povodom Prvog jula – Dana Kanade – Sretan rođendan Kanada 

  Prilikom posjete Kanadskom parlamentu posjetili smo spomenik Mirovnih misija i pomirenja u Otavi. Prijatno smo bili iznenađeni srdačnim dočekom sa bosanskohercegovačkim i kanadskim zastavama, te sa predstavnicima Ministarstva za veterane Vlade Kanade i bivšim članovima kanadskog mirovnog kontigenta u Bosni i Hercegovini. Kanadske mirovne snage sa kontigentom od 4000 vojnika boravile su u svim mirovnim misijama u Bosni i Hercegovini ... Read More »

Saopćenje povodom kontinuiranog antidržavnog djelovanja Draga Čovića i Milorada Dodika

Najavu hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića o skorom otvaranju zajedničkog predstavništva nekoliko bosanskohercegovačkih kantona u Briselu Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike smatraju opasnim antibosanskim, antidržavnim, antiameričkim, antikanadskim i antievropskim  aktom sa ciljem pokušaja da se obnovi funkcija paradržave Herceg-Bosne, podjelom države Bosne i Hercegovine. Radi se o kontinuitetu antibosanskog i antidržavnog  djelovanja ... Read More »

Saopćenje Instituta za istraživanje genocida, Kanada {IGK} povodom Kabićevog negiranja zločina nad Bošnjacima i Hrvatima Prijedora

Dodikova koalicija još jednim atakom na istinu, pravdu i međunarodno pravo kontinuirano sabotira državu BiH, međunarodnu zajednicu, UN i EU više od 25 godina u Prijedoru. IGK osuđuje skandalozni postupak šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dragoslava Kabića koji je tražio da se sankcionišu organizatori Dana bijelih traka koji je 31. maja održan u Prijedoru negirajući da su ... Read More »