Wednesday , 17 January 2018
Blic Vijesti
Home » Zijad Becirevic

Zijad Becirevic

Dubička močvara

 DUBIČKA MOČVARA Jedan od najznačajnijih razvojnih perioda za  opštinu Bosanska Dubica od njenog postojanja o danas, bile su sedamdesete i osamdesete godine prošlog vijeka. U tom periodu je unapređena poljoprivreda,  formirana  jaka proizvodna  i uslužna preduzeća, podignute škole i nastambe, izgrađena infrastruktura u gradu i na selu, uspostavljene lokalne i regionalne saobraćajne veze, unapređeno zdravstvo, kultura i fizička kultura, a ... Read More »

Proslava Dana Rs

Međunarodna zajednica se i dalje luda pravi,  nekažnjivo dopušta da se genocid nad Bošnjacima slavi! To što su Srbi u II Svjetskom ratu bili oslobodioci, ne daje im pravo da čine zločine i budu porobljivači! Dopuštanje Rs i Srbiji da Dan genocida nad Bošnjacima slave kao Dan Rs je neodgovorno, nedopustivo i opasno! Time MZ postaje sponzor genocida nad Bošnjacima! ... Read More »

Svjetska ekonomija nastavlja rast

  Vodeće ekonomije, uz SAD, i dalje su ekonomije Kine, Japana, Njemačke, Indije, Ujedinjenog kraljevstva, Francuske, Brazila, Italije , Kanade, a već ove i narednih godina sve bliže vrhu su i gospodarstva Rusije, J. Koreje, Australije, Indonezije, Meksika, Turske, Španije…   Ekonomski rast 2017. nadmašio očekivanja U godini koja je iza nas svjetska ekonomija će sa sedam i pol milijardi ... Read More »

Trumpova poreska reforma

  Poreski sistem ima veliki uticaj na profitabilnost kompanija, stanje finansijskih tržišta i imovinsko stanje građana. Reformom poreskog sistema, najvećom u zadnjih 30 godina, Predsjednik Trump je ostvario prvu veliku pobjedu u prvoj godini mandata. Za neke je to najveća novčana dogradnja u historiji SAD.  Reformom se drastično smanjuju porezi koje plaćaju velike i male korporacije, što treba dati potsticaj ... Read More »

Ratna 1991. godina u dolini rijeke Une

Ratna 1991. godina u dolini rijeke Une   Rat u BiH, kako se zvanično navodi, nije počeo 1.4.1992. već u ljeto 1991.g. Nisu ga vodili entiteti BiH protiv R BiH, već Srbija i Hrvatska u saradnji sa paravojnim formacijama.  Nije to bio građanski rat, već  odbrana od agresije. U mom gradu Bosanskoj Dubici u ljeto 1991. počeo je progon Bošnjaka, ... Read More »

Ovako heroji ne umiru

    Milošević, Mladić, Karadžić, Praljak… nisu heroji već zločinci!     Do sada su nas u životu učili, a onda smo mi učili svoju djecu, da uče i oni svoju, da se heroji ne rađaju, već nastaju i stasaju  sa nama i u nama, u teškim životnim bitkama, postaju i ostaju uzor sa kojim se ponosi narod, nacija i ... Read More »

Može!!!.. ako se ta država zove Bosna i Hercegovina!

MOŽE LI NEPRIJATELJ DRŽAVE VODITI DRŽAVU? Može!!!.. ako se ta država zove Bosna i Hercegovina! Nisu rijetki slučajevi da predsjednik države postane omrznut i da ga narod odbaci, ali da taj i takav ne voli svoju državu, da je na svaki način nastoji razoriti i predati  i pripojiti drugoj, to je zaista bez presedana. A BiH upravo ima takvog – ... Read More »

Presuda Mladiću

Kao i sve prethodne presude Haškog suda i ova presuda Mladiću, za najsvirepije zločine koje poznaje ljudski rod, otkriva detalje događanja u BiH od 1992 do 1995,  ali prikriva notornu istinu da je na BiH izvršena agresija,  da su je počinili Srbija a potom Hrvatska, uz asistenciju međunarodne zajednice i da su najveći stradalnici Bošnjaci. Međunarodna zajednica je bez griže ... Read More »

Volimo svoju Bosnu i Hercegovinu

VOLIMO NAŠU BOSNU I HERCEGOVINU Bosno i Hercegovino, domovino naša jedina, zemljo Bošnjaka, Srba, Hrvata Božijom voljom nama si data. Rođena u kolijevci Zavnobiha Novembra 1943, da budeš sretni dom i majka tvoje djece. Povelja Kulina Bana rodni list tvoga rođendana, u temeljima srednjeg vijeka, na svijetlu budućnost čeka. Naša voljena domovina Bosna, ko zora rumena rosna, uvijek se iznova ... Read More »

Priča o humanosti udruženja mladih Bosanske Dubice

“FOKUS“ U FOKUSU Priča o humanosti udruženja mladih Bosanske Dubice Najmlađa humanitarna organizacija, bez boje i nacionalnih obilježja, skromno ali dostojanstveno obilježila prvu godišnjicu  svoga rada i postojanja. Za samo godinu dana realizirali više kompleksnih humanitarnih programa i preko 20 akcija. Jedinstveni su po tome, što mladi volonteri udruženja dnevne tople obroke hrane korisnicima  nose  na kućnu adresu, što vjerujem ... Read More »