Friday , 28 July 2017
Blic Vijesti
Home » Zijad Becirevic

Zijad Becirevic

Podsjećanje na osnovne značajke mjeseca Ramazana.

  Podsjećanje na osnovne značajke mjeseca Ramazana. U svaku muslimansku kuću stigao je najdraži gost – mubarek mjesec Ramazan. Budimo mu dobročinitelj, sponzor i drag domaćin. Ramazan je deveti i sveti mjesec islamskog kalendara. To je mjesec posta, ibadeta, dobročinstva i vjerskog preporoda. U njemu je počela objava Kur’ana Božijem poslaniku Muhammedu. Ramazanski post je treći od 5 stubova islama. ... Read More »

„EU je počela kao san nekolicine, a postala nada mnogih!“

POD KIŠOBRANOM EVROPSKE UNIJE „EU je počela kao san nekolicine, a postala nada mnogih!“ Zaklonjeni krošnjom drveta često ne vidimo šumu. Opsjednuti prolaznim dnevnim događajima gubimo iz vida stvarni svijet u kojem živimo i koji nas okružuje. Već dva desetljeća nakon ratnih strahota i stradanja ne vidimo i ne prepoznajemo našu kuću. EU je naša kuća. Ona se ne može ... Read More »

Izjednacavanje krivice

  U PROCESU POMIRENJA BH NARODA   Dok se u BiH govori o pomirenju, u Hrvatskoj i Srbiji se govori o proširenju! Agresori na BiH već dvije decenije istrajno rade na falsifikovanju činjenica o ratnim zbivanjima u BiH u periodu od 1992 do 1995.godine, u težnji da odgovornost za počinjene zločine i genocid nad Bošnjacima skinu sa sebe, predstave kao ... Read More »

Zivio 1 Maj!

ŽIVIO 1. MAJ MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA Od 1. Maja-Dana radničkih prava, ostala je izbljedela parola samo,koja nam govori koliko smo pali, koliko duboko propadamo!   Prvi maj je međunarodni praznik rada kojim radnici obilježavaju svoja dostignuća i sjećaju se žrtava koje su podnijeli pripadnici radničkog pokreta u borbi  za ostvarivanje radničkih  prava. Prvi maj se i danas obilježava u skoro ... Read More »

“Mora” s dlana Abdulaha Sidrana

“MORA“ S DLANA ABDULAHA SIDRANA Sačuvajmo identitet na putu za napredak i prosperitet! O  ograničavanju, uskraćivanju i oduzimanju genetskih historijskih prava Bosni i Bošnjacima , o potcjenjivanju, ponižavanju, ismijavanju Bošnjaka govorili su, pisali su, a govore i pišu i danas mnogi, ali malo ko pjesnički slikovito, proročanski dalekovidno, do boli ganutljivo i patriotski snažno, kao b-h akademik Abdulah Sidran, u ... Read More »

Tko ce platiti stetu nama?

AGRESORI ĆE NEKAD MORATI BOSNI I NJENIM GRAĐANIMA  PLATITI PRIČINJENU ŠTETU   Zahvaljujući organizovanom istrajnom angažovanju židovskih zajednica Jevrejima se i do danas, 70 godina kasnije,  plaćala naknada štete pričinjene u II Svjetskom ratu. Dvadeset godina nakon agresije na BiH i nakon počinjenog genocida nad Bošnjacima, Bosni i Hercegovini i bošnjačkim žrtvama ni do danas nisu priznata osnovna prava: pravo ... Read More »

Drz’te lopova

DRŽ’TE LOPOVA… Nakon blijede i neubjedljive imitacije velikog Evropskog događaja u Sarajevu  i okupljanja Čovićevih nacionalista pod sponzorstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitanović u Neumu, Srpski i hrvatski separatisti predvođeni Dodikom i Čovićem, a upravljani i usmjeravani iz Beograda i Zagreba, nastavljaju zadavati teške udarce Bosni i Hercegovini… smišljeno, odmjereno i podlo, sa jasnim ciljem i po dogovoru. Nakon neuspjelog ... Read More »

Kuma Evropa opet asistirala svom nedonoščetu

Na Bošnjake se vrši neviđen pritisak da batale istinu i pravdu i priznaju  u svijetu svima da se i njima  dogodilo samo  ono što se dogodilo drugim bh narodima   Puna istina o 11-tom genocidu počinjenom na Bošnjacima BiH mora izići na vidjelo. Hag je najveća ali ne i jedina adresa za traženje pravde. A ako pak izostane ovozemaljska, počinioce ... Read More »

Pod prasinom zaborava

POD PRAŠINOM ZABORAVA Pod prašinom zaborava gube se i nestaju ljudi, stvari i događaji, koji su nam ispunjavali  život i činili ga srećnijim. Neke stvari koje smo koristili svaki dan i bile nam nezamjenjive, sada su postale prava rijetkost ili uopšte ne postoje. Na jednu od tih podsjeća nas malo i nostalgično sjećanje na čistače cipela sa trgova bosanskih gradova, ... Read More »

ISTINA JE JEDINI LIJEK ZA NAŠU BOLJKU

ISTINA JE JEDINI LIJEK ZA NAŠU BOLJKU Laž je prvi indikator bolesti jednog društva, a istina jedini lijek za ozdravljenje!   Oh Bože, šta je to udarilo toliko u naše lude glave, pa kad me zovu Bosanac i Hercegovac hoću da budem Bošnjak, Srbin, Hrvat, a kad me zovu Srbin, Hrvat, Bošnjak krivo mi je što nisam Bosanac i Hercegovac. ... Read More »