Monday , 25 September 2017
Blic Vijesti
Home » Zijad Becirevic

Zijad Becirevic

Moj put u Srebrenicu

    Bosna se i danas štiti i brani na Drini, u Srebrenici. Posjet Srebrenici za mene je bio zakleta sveta dužnost, mali hadž, jer Srebrenica nije za zaborav, već za posjećivanje, pamćenje, obnovu i stalno pominjanje. Integritet BiH i  Srebrenice moramo odgovorno braniti u Srebrenici. Ako  Srebrenicu ostavimo samo ovoj generaciji Majki Srebrenice, koja izumire, malobrojnim bošnjačkim povratnicima i ... Read More »

Vuk u jagnjecoj kozi

  Završena je kontraverzna  posjeta Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, Bosni i Hercegovini, koju su neki pokušali predstaviti historijskom, a iza nje je ostalo samo  gunđanje. Oduševljeno su ga primili Srbi, s podozrenjem Hrvati, sa negodovanjem Bošnjaci i Bosanci. Može on nositi jagnjeće krzno, glumiti nevinašće, pričati bajke i nuditi raj. Za mene, i sve nas koji imamo imalo čorbe u ... Read More »

Uragan Irma rusi sve

    Potresi,tsunamiji, poplave, tornada, uragani i druge prirodne katastrofe odnijele su do sada na stotine hiljada života, nanijeli ogromne materijalne štete i trajno promjenili život milionima ljudi. Uragan Irma, koji ovoga jutra treba da udari  na obale američke države Florida, sigurno je jedan od najvećih i najrazornijih. Uragan Irma prijeti Floridi Uragan Irma, najači u povijesti Atlantika, već nekoliko ... Read More »

Bosnjacka groblja slonova

BOŠNJAČKA GROBLJA SLONOVA Iznureni,depresivni, ostarjeli, oboljeli, obmanuti i razočarani Bošnjaci, vraćaju se u zavičaj iz različitih destinacija svijeta, da umru  i budu sahranjeni kao slonovi na zavičajnom groblju   Dejtonski ugovor je najveća laž i najveća obmana Dejtonski ugovor je najveća laž i najveća obmana, nametnuta BiH kao luđačka košulja od strane  zavjerenika međunarodne zajednice, skrivenih pod plaštom UN, koja ... Read More »

Zivimo za nasu Bosnu

ŽIVIMO ZA NAŠU BOSNU Gdje god da živimo, u Hrvatskoj, Evropi ili bilo kom dijelu svijeta, čuvajmo i branimo svoj identitet i živimo za našu Bosnu –   istakao je u svom prigodnom predavanju  u Zadarskom islamskom centru poznati bh kulturolog Pr. dr. Senadin Lavić, profesor sarajevskog Fakulteta političkih nauka i predsjednik BZK “Preporod“ Medžlis Islamske zajednice Zadar Dok je zadarske ... Read More »

Podsjećanje na osnovne značajke mjeseca Ramazana.

  Podsjećanje na osnovne značajke mjeseca Ramazana. U svaku muslimansku kuću stigao je najdraži gost – mubarek mjesec Ramazan. Budimo mu dobročinitelj, sponzor i drag domaćin. Ramazan je deveti i sveti mjesec islamskog kalendara. To je mjesec posta, ibadeta, dobročinstva i vjerskog preporoda. U njemu je počela objava Kur’ana Božijem poslaniku Muhammedu. Ramazanski post je treći od 5 stubova islama. ... Read More »

„EU je počela kao san nekolicine, a postala nada mnogih!“

POD KIŠOBRANOM EVROPSKE UNIJE „EU je počela kao san nekolicine, a postala nada mnogih!“ Zaklonjeni krošnjom drveta često ne vidimo šumu. Opsjednuti prolaznim dnevnim događajima gubimo iz vida stvarni svijet u kojem živimo i koji nas okružuje. Već dva desetljeća nakon ratnih strahota i stradanja ne vidimo i ne prepoznajemo našu kuću. EU je naša kuća. Ona se ne može ... Read More »

Izjednacavanje krivice

  U PROCESU POMIRENJA BH NARODA   Dok se u BiH govori o pomirenju, u Hrvatskoj i Srbiji se govori o proširenju! Agresori na BiH već dvije decenije istrajno rade na falsifikovanju činjenica o ratnim zbivanjima u BiH u periodu od 1992 do 1995.godine, u težnji da odgovornost za počinjene zločine i genocid nad Bošnjacima skinu sa sebe, predstave kao ... Read More »

Zivio 1 Maj!

ŽIVIO 1. MAJ MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA Od 1. Maja-Dana radničkih prava, ostala je izbljedela parola samo,koja nam govori koliko smo pali, koliko duboko propadamo!   Prvi maj je međunarodni praznik rada kojim radnici obilježavaju svoja dostignuća i sjećaju se žrtava koje su podnijeli pripadnici radničkog pokreta u borbi  za ostvarivanje radničkih  prava. Prvi maj se i danas obilježava u skoro ... Read More »

“Mora” s dlana Abdulaha Sidrana

“MORA“ S DLANA ABDULAHA SIDRANA Sačuvajmo identitet na putu za napredak i prosperitet! O  ograničavanju, uskraćivanju i oduzimanju genetskih historijskih prava Bosni i Bošnjacima , o potcjenjivanju, ponižavanju, ismijavanju Bošnjaka govorili su, pisali su, a govore i pišu i danas mnogi, ali malo ko pjesnički slikovito, proročanski dalekovidno, do boli ganutljivo i patriotski snažno, kao b-h akademik Abdulah Sidran, u ... Read More »