Tuesday , 21 August 2018
Blic Vijesti
Home » Poslijednje Vijesti

Poslijednje Vijesti

  Rat je bio bolji

Piše : Jusuf Trbić           Izgleda da je vrag odnio šalu. Ili je u pitanju šejtan. Tek, bosanski lonac je dospio do tačke ključanja, a odatle do eksplozije nije daleko. Nema dana a da neumorni Milorad Dodik ne podloži vatru, dok mu njegov vjerni jaran Čović dodaje gorivo. Kao u nekom urnebesnom filmu redaju se, sve brže, potezi koji ... Read More »

BiH nema puni suverenitet na cijelom svom teritoriju

RS PROŠIRUJE I UČVRŠĆUJE DOMINACIJU NAD BIH Ministarstvo sigurnosti BiH, na putu zaštite državnih granica i državnog suvereniteta, zaustavljeno na entitetskim granicama Rs. Zaustavljeno bodljikavom žicom, snagom separatizma, nacionalne mržnje i samovoljom vladajućih struktura Rs, koje teže po svaku cijenu genocidnu tvorevinu trajno i zauvijek odvojiti od matične BiH. Suverenitetom eniteta protiv suvereniteta države, genocidna RS se nadređuje državi BiH ... Read More »

Žudnja za plemenom  

Piše : Jusuf Trbić                                     “Umjesto vladavine prava imamo feudalnu državu sa despotima koji vladaju narodima. Građanina uopšte nema”, rekao je on. Dodao je da se Islamska zajednica zalaže za građansku državu bez “torova”, u kojoj će svi ljudi imati jednak korpus prava koja          ... Read More »

   Pendrekom po jeziku

Piše : Jusuf Trbić                     Da li je počelo ujedinjavanje Srbije i Republike Srpske? Kako god se pogleda,  mora se priznati da je taj proces daleko odmakao, a posljednji događaji potvrđuju da se stvari ubrzavaju, kako se primiče trenutak da se Srbija definitivno odrekne Kosova. Dodik, koji odavno govori ono što Vučić misli,  već je ... Read More »

Ostade Bosna bez svog mora

    Umjesto u svom moru, Bosanci i Hercegovci će se kupati u lavoru. Hrvatska je, kao dobar susjed, učinila i čini sve da od BiH otme njen dio Jadranske obale i na njemu postane suverena i neprikosnovena. U tome joj svesrdno pomaže Evropska unija, kojoj težimo i u koju se zaklinjemo. BiH vlasti niti šta čine niti znaju šta ... Read More »

  Namet  na  pamet

Piše : Jusuf Trbić   Umni Evlija Čelebija, kad obiđe sve naše krajeve i viđe šta sve Bošnjaci umiju i mogu, ovako reče : “ Nisu oni glupi, samo im  pamet sporo dolazi”. Istinu reče vrli Evlija, al nemaše vremena da nas malo pobliže razgleda i detaljnije opiše. A reko bi, sto posto i ovo : da je nama, naprosto, ... Read More »

Porez na doznake iz inostranstva

Građani BiH koji žive u inostranstvu i svojim novčanim doznakama pomažu rođacima i prijateljima u BiH da u sve težim uslovima prežive, šokirani su najavom Poreske uprave BiH da će po Zakonu o dohotku sa 10% oporezovati  njihove doznake od 2015-te godine (retroaktivno). Iz Uprave za prihode BiH poručuju da oporezivanje doznaka nije retroaktivno, jer se poreska  obaveza zasniva na ... Read More »

Ezan sa bosanskih džamija

EZAN SA BOSANSKIH DŽAMIJA Republika srpska se riješila Bošnjaka – muslimana, pa se sada pokušava riješiti i ezana. Stratezi Velike Srbije su povjerovali da će rušenjem džamija i drugih vjerskih objekata zauvijek zatrti tragove islama u BiH. Ezan sa bosanskih džamija i zvona sa bosanskih crkava slušaju se i čuju  stoljećima i niko ih ne može zaustaviti. Vlastima genocidnog entiteta ... Read More »

 Mir na želucu

Piše : Jusuf Trbić                  Neće ovo na dobro izaći, šaputao je narod nekad, kad bi se mutni oblaci stali gomilati nad Bosnom. Nevolja je samo u tome što mi sporo pamtimo, a brzo zaboravljamo, pa nam se belaj svako malo ponavlja, i kao da ništa iz svoje sopstvene prošlosti nismo naučili. Sjeća li ... Read More »

Dragi naši neprijatelji

Piše : Jusuf Trbić     “ Kosovske Albance Srbi danas ne mogu da zamisle ni na horizontu, ne vole Mađare i sumnjaju u Bugare, a Crnogorce preziru kao braću koja su ih izdala”, kaže Gojko Berić.  “O odnosu srpske rasističke većine i s jedne i s druge strane Drine prema Bošnjacima, svjedoči njena dežurna parola “Nož, žica, Srebrenica”… A kad ... Read More »