Tuesday , 21 August 2018
Blic Vijesti
Home » Jusuf Trbić

Jusuf Trbić

  Rat je bio bolji

Piše : Jusuf Trbić           Izgleda da je vrag odnio šalu. Ili je u pitanju šejtan. Tek, bosanski lonac je dospio do tačke ključanja, a odatle do eksplozije nije daleko. Nema dana a da neumorni Milorad Dodik ne podloži vatru, dok mu njegov vjerni jaran Čović dodaje gorivo. Kao u nekom urnebesnom filmu redaju se, sve brže, potezi koji ... Read More »

   Pendrekom po jeziku

Piše : Jusuf Trbić                     Da li je počelo ujedinjavanje Srbije i Republike Srpske? Kako god se pogleda,  mora se priznati da je taj proces daleko odmakao, a posljednji događaji potvrđuju da se stvari ubrzavaju, kako se primiče trenutak da se Srbija definitivno odrekne Kosova. Dodik, koji odavno govori ono što Vučić misli,  već je ... Read More »

  Namet  na  pamet

Piše : Jusuf Trbić   Umni Evlija Čelebija, kad obiđe sve naše krajeve i viđe šta sve Bošnjaci umiju i mogu, ovako reče : “ Nisu oni glupi, samo im  pamet sporo dolazi”. Istinu reče vrli Evlija, al nemaše vremena da nas malo pobliže razgleda i detaljnije opiše. A reko bi, sto posto i ovo : da je nama, naprosto, ... Read More »

 Mir na želucu

Piše : Jusuf Trbić                  Neće ovo na dobro izaći, šaputao je narod nekad, kad bi se mutni oblaci stali gomilati nad Bosnom. Nevolja je samo u tome što mi sporo pamtimo, a brzo zaboravljamo, pa nam se belaj svako malo ponavlja, i kao da ništa iz svoje sopstvene prošlosti nismo naučili. Sjeća li ... Read More »

Dragi naši neprijatelji

Piše : Jusuf Trbić     “ Kosovske Albance Srbi danas ne mogu da zamisle ni na horizontu, ne vole Mađare i sumnjaju u Bugare, a Crnogorce preziru kao braću koja su ih izdala”, kaže Gojko Berić.  “O odnosu srpske rasističke većine i s jedne i s druge strane Drine prema Bošnjacima, svjedoči njena dežurna parola “Nož, žica, Srebrenica”… A kad ... Read More »

   Zloslutni karneval

Piše : Jusuf Trbić                                  Svuda u svijetu vremena se mijenjaju, staro odlazi a novo dolazi, i ništa više nije isto. Samo se na Balkanu, a pogotovo u Bosni, čitav život ponavlja kao traka na pokvarenom magnetofonu, falsifikovani, nestvarni život koji liči na lošu cirkusku ... Read More »

 Laži  bližnjeg  svog

Piše : Jusuf Trbić E, moj Milarade, da nisi bježao s časova, naučio bi da su Srbi i Srbija napravili Kraljevinu Jugoslaviju po svojoj mjeri, a lako bi mogao saznati da je tvoj entitet stvoren zločinom i na zločinu se održava. I još  bi se zapitao : ko onda tjera Srbe da bježe iz tvog etnički očišćenog raja, što bježe ... Read More »

   Zločini po zakonu  

Piše : Jusuf Trbić                  Prolaze godine kao voda između prstiju, kruni se vrijeme i život polako prekriva prašina zaborava. Ljudi se mire sa nebesima, sve polako blijedi i nestaje, samo rane u duši ostaju nedirnute i odlaze u grob sa onima koji pamte. Još malo, pa će biti tri decenije od kako se džehenem otvorio nad Bosnom, ... Read More »

Oranje asfalta

Piše : Jusuf Trbić     Što u Bosni zna biti veselo, pogotovo u predizborno vrijeme, to nema nigdje. Opšta ludnica. Lopovi su postali najčestitiji ljudi, polupismeni su pametniji od akademika, lažovi vode državu, pa ubjeđuju svakoga dana narod da nema pojma kako mu je dobro i da mora više vjerovati njima nego vlastitim očima i stomacima. Naši politički lideri tvrde ... Read More »

Mrtvi ne plaču  

Piše : Jusuf Trbić Bijeljinci rasuti po svijetu pročitali su na facebook-u jednu od vijesti kakve se svakodnevno čuju : u 68-moj godini umrla je Jasmina Danović, rođena Bišanović. Ožalošćeni : kćerka Dijana, brat Hamdija-Miki i ostali. Među ožalošćenima nema sina Damira, majke Bisere, sestara Nermine i Mirsade,koje su arkanovci ubili prvog dana aprila 1992. godine. Nema ni muža Jusufa, ... Read More »