Saturday , 27 May 2017
Blic Vijesti
Home » Zbivanja i odjeci

Zbivanja i odjeci

Zivio 1 Maj!

ŽIVIO 1. MAJ MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA Od 1. Maja-Dana radničkih prava, ostala je izbljedela parola samo,koja nam govori koliko smo pali, koliko duboko propadamo!   Prvi maj je međunarodni praznik rada kojim radnici obilježavaju svoja dostignuća i sjećaju se žrtava koje su podnijeli pripadnici radničkog pokreta u borbi  za ostvarivanje radničkih  prava. Prvi maj se i danas obilježava u skoro ... Read More »

’Ta će oni meni „grad-slučaj!“

Mostarska pozitiva Vida Sreta Žuljević Vida Sreta Žuljević, doktor pedagoških nauka, penzionisani profesor, dijeli utiske o godini dana povratničkog života u njenom voljenom gradu Mostaru nakon 24 goine života van BiH. Kaže da ovim njenim iskustvom želi motivirati mnoge Mostarce koji žive širom svijeta na povratak, te poručuje:                    NAŠ GRAD NAS TREBA!   Za mog nedavnog posjeta SAD-a moji američki ... Read More »

19.12.2016. / 18:39h Intervjui – Kardinal Vinko Puljić za TV1 Politika Herceg Bosne nastoji žive Hrvate pokopati izvan njenog prostora

Mislim da je ta teorija još u ratu bila, kada su rekli da nas više nema, a ja sam znao reći; Nemojte nas žive kopati, mi postojimo. Sigurno je da je organiziranost bila jedan način odbrane ali nije istina da tamo gdje “Herceg Bosna” nije pokrivala da Hrvata nema. To nije tačno. Odbrana jeste organizirana i hvala Bogu da jeste, ... Read More »

Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Kanade

  Senad Šepić – Narodni poslanik koji izvršava svoja obečanja U organizaciji bh. zajednice u Kanadi od 4. maja do 7. maja ove godine održana je manifestacija „Dani BiH u Kanadi“. Poseban gost bio je Senad Šepić šef delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlametarnoj skupštini Vijeća Evrope. Tokom višednevne manifestacije bh. dijaspora u Kanadi je zatražila od Šepića pomoć u realizaciji ... Read More »

SUSRETI U ZAGREBAČKOJ DŽAMIJI

Zagrebačka džamija je mnogo više od vjerskog i kulturnog objekta muslimana. Svaki posjet, svaki susret u njoj je nadahnuće koje nam jača vjeru, snaži, oplemenuje i ujedinjuje. Ona je za mnoge balkanska Meka! Zagrebačka džamija izgrađena je u gradskom području Folnegovićevo naselje, preko r. Save. Kamen temeljac postavljen je 1981. godine, a otvorena je 1987.godine uoči Univerzijade. Prije ove Zagreb ... Read More »

Muslimani biju muslimane

Savremeni politički specijaliteti   MUSLIMANI BIJU MUSLIMANE Podnaslov:   U svim netipičnim ratovima ideološkog i “revolucionarnog” karaktera pojavljaju se na desetine zaraćenih strana – nacija, vjera, narodnosti, vjerskih sekti, rejonskih, uličnih i drugih lokalnih vlada i vladaoca, što velike i male ratne čarke dovodi do krvavog bućkuriša 1). Nezgode sa “ć” i “č” Ispisujem, već 63 godine, za razne medije, najrazličitije ... Read More »

Asikovanje sa mega-zlocincima

Apr 02, 2012     Je li Draza zlocinac ili patriota, narodni heroj srpstva ili izdajnik svega narodnog? Pitanje koje ima istu logiku kao kad nagadjamo: je li ono majusni kuhinjski mis ili grdosija – visetonski africki slon?   Nista na Balkanu nije ni «ludo» ni «van pameti». Pa tako ni gromoglasna hajka da se Draza Mihailovic,  65 godina nakon ... Read More »

Nestine o “Bivsem komunisti” Kemalu Kurspahicu

Jan 13, 2012   Zbivanja i odjeci                        Povodom pisanja Portala www.rijaset.ba     Razalostio mi je tekst urednistva Portala: www.rijaset.ba pod naslovom: «Bivsi komunisti ne ostavljaju na miru islamsku zajednicu i muslimane». Koji «razoblicava» serijom teskih optuzbi cjelokupnu licnost, ljudsku i politicku, novinara i javnog radnika BiH Kemala Kurspahica. To stivo je i mene pogodilo jer spadama u tu ... Read More »

Umalo pa da ostanem bez posla

Jan 02, 2012 Dva groma iz vedra  neba     Podnaslov:  U trenutku objavljivanja vijesti da je najzad prilicno glatko donesena odluka o formiranju izvrsne vlasti u drzavi BiH, bio je to za mene grom iz vedra neba. Ali odmah zatim ponovo  puce jos jedan iz serije od ranije poznati Dodikovih  gromova  koji najavljuje da nema kraja nasim politickim tornadima ... Read More »

Teku dani

Dec 26, 2011  PRESTRASI ME NASMRT KIM JONG UN  Cekajuci da nam se odskrinu vrata raja na ulazu u Evropu, sve je vise nasilja, diplomatskih i politickih spletki, zanovjetli pojava i dogadjaja, korupcije i mita, pravnog haosa, bijede i besperspektivnosti pa i podvala vezanih uz sudbinu cijelog svijeta i u njemu i BiH, od cega nam se dize kosa na ... Read More »