Tuesday , 25 September 2018
Blic Vijesti
Home » 2017 » October » 11

Daily Archives: October 11, 2017

Cherif Bassiouni, In Memoriam Osnivac Internacionalnog suda u Hagu,  prijatelj Bosne

Cherif Bassiouni, In Memoriam Osnivac Internacionalnog suda u Hagu,  prijatelj Bosne Pise Selena Seferovic U Beogradu smo, bjesni rat u Bosni, spremamo se za odlazak u Prag, kad zazvoni telefon. Sanja nas obavjestava da pakuje kofere i odlazi iz Cikaga u Sarajevo sa Serifom Basjunijem kao clan strucnog tima eksperata, pravnika i advokata koji ce skupljati podatke o zlocinima u ... Read More »

“Kultura sjećanja na genocid u BiH – temelj za bolju budućnost”

U organizaciji Zajednice Bošnjaka Georgija – Atlanta – SAD i pod pokroviteljstvom Instituta za istraživanje genocida nastavljen je projekat pod nazivom: Cilj projekta koji je do sada održan u Richmondu, Des Moines i Chicago je podizanje svijesti šire američke i kanadske javnosti o najgorem obliku zločina u Evropi od Drugog svjetskog rata, genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini. Cilj ... Read More »

Ne mozete tumaciti odluke suda kako wam se cefne

10. 10. 2017. Izjava Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom antibosanskih napada na pravosudne institucije države Bosne i Hercegovine povodom oslobađajuće prvostepene presude Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću Sud Bosne i Hercegovine izrekao je oslobađajuću prvostepenu presudu ratnom komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku Armije Republike Bosne i Hercegovine Sabahudinu Muhiću za ratni zločin ... Read More »

Kultura sjećanja na genocid u BiH – temelj za bolju budućnost

Kultura sjećanja na genocid u BiH – temelj za bolju budućnost Cilj projekta koji je do sada održan u Richmondu, Des Moines i Chicago je podizanje svijesti šire američke i kanadske javnosti o najgorem obliku genocida u Evropi od Drugog svjetskog rata koji se dogodio u Srebrenici, u tzv. prvoj UN “zaštićenoj zoni”, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini ... Read More »