Thursday , 18 October 2018
Blic Vijesti
Home » 2017 » November » 02

Daily Archives: November 2, 2017

Gojko Berić : Bijeg iz umiruće države

Nije potrebno da te novinski naslovi svakog jutra podsjećaju na to u kakvoj zemlji živiš. Osluškuj žamor ulice i kafanske razgovore, provozaj se tramvajem, prošetaj pijacom, zastani malo kraj blagajne u bilo kojoj samousluzi… i čućeš buntovne glasove ogorčenih stanovnika glavnog grada. Piše : Gojko Berić (Oslobođenje) “Ne znam kako će se ovo završiti, ovo je ludilo”, govori mi taksista ... Read More »

  Viva la Mexico, Los Cabos San Lucas

  Viva la Mexico, Los Cabos San Lucas Bozic 2010/11, u godini kad Meksiko slavi 200 godina nezavisnosti od Spanije i 100 godina revolucije kojom je zbacen diktator Diaz i uspostavljena parlamentarna demokratija socijalistickog tipa Tekst i snimci : Selena Seferovic “I wake up in the morning with nothing to do, and I go to bed at night with half ... Read More »

Inicijativa za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske

O3. 11. 2017. Saopćenje povodom pismene inicijative za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske Institut za istraživanje genocida Kanada u saradnji sa  Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i profesorima sa univerziteta u Istanbulu je poslao pismenu inicijativu predsjedniku i članovima Velike narodne skupštine Republike Turske za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici. Pismo je takođe ... Read More »