Tuesday , 21 August 2018
Blic Vijesti
Home » 2018

Yearly Archives: 2018

  Rat je bio bolji

Piše : Jusuf Trbić           Izgleda da je vrag odnio šalu. Ili je u pitanju šejtan. Tek, bosanski lonac je dospio do tačke ključanja, a odatle do eksplozije nije daleko. Nema dana a da neumorni Milorad Dodik ne podloži vatru, dok mu njegov vjerni jaran Čović dodaje gorivo. Kao u nekom urnebesnom filmu redaju se, sve brže, potezi koji ... Read More »

Pokusaj negiranja genocida je potvrda RS da ga prihvataju

Pismo IGK najodgovornijim političkim subjektima Kanade u vezi negiranja genocida u Srebrenici od strane političke pozicije i opozicije entiteta RS Povodom  pokušaja negiranja genocida u Srebrenici odbacivanjem izvještaja Komisije za Srebrenicu iz 2004. od strane Narodne skupštine entiteta RS (NSRS) i Vlade entiteta RS, te povodom ekstremno nacionalističke kampanje od strane predsjednika entiteta RS Milorada Dodika koja ponovo oživljava propale ... Read More »

BiH nema puni suverenitet na cijelom svom teritoriju

RS PROŠIRUJE I UČVRŠĆUJE DOMINACIJU NAD BIH Ministarstvo sigurnosti BiH, na putu zaštite državnih granica i državnog suvereniteta, zaustavljeno na entitetskim granicama Rs. Zaustavljeno bodljikavom žicom, snagom separatizma, nacionalne mržnje i samovoljom vladajućih struktura Rs, koje teže po svaku cijenu genocidnu tvorevinu trajno i zauvijek odvojiti od matične BiH. Suverenitetom eniteta protiv suvereniteta države, genocidna RS se nadređuje državi BiH ... Read More »

Ambasador Makarević apelira na građane iz dijaspore da provjere izbornu prijavu

SARAJEVO, 14.augusta (FENA) – Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine jučer je na sjednici donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2018. godine. Na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH naći će se ukupno 77.584 birača, dok je CIK ... Read More »

Žudnja za plemenom  

Piše : Jusuf Trbić                                     “Umjesto vladavine prava imamo feudalnu državu sa despotima koji vladaju narodima. Građanina uopšte nema”, rekao je on. Dodao je da se Islamska zajednica zalaže za građansku državu bez “torova”, u kojoj će svi ljudi imati jednak korpus prava koja          ... Read More »

Pismo Kanadskom muzeju

Institut za istraživanje genocida Kanada je nedavno poslao pismo predsjedniku Kanadskog muzeja za ljudska prava gospodinu Young John. U pismu pored ostalog piše: “Poštovani gospodine Young John. Vama nije potrebno objašnjavati jednu od najvažnijih osobina humanosti – da su sva ljudska bića rođena slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Zbog te veličanstvene misije, Institut za istraživanje genocida, Kanada stoji ... Read More »

Iz kosmicke revije poezije

Pise: Mugdim Karabeg    Pozlaceni pupoljci pjesnistva Selme  Hadrovic Evo me opet na stranicama Chicago Raja nakon jos nedovrsene trogodisnje pauze. Razlog i povod je knjiga poezije Selme Hadrovic, ‘S ONE DRUGE STRANE’ koja je imala svoju promociju u mostarskom Pavaroti Centru 28 jula ove godine.   Ova knjiga odise  uistinu originalnom pjesnickom  rijeci, koju u duhovnom  stvaranju ponekad cak ... Read More »

   Pendrekom po jeziku

Piše : Jusuf Trbić                     Da li je počelo ujedinjavanje Srbije i Republike Srpske? Kako god se pogleda,  mora se priznati da je taj proces daleko odmakao, a posljednji događaji potvrđuju da se stvari ubrzavaju, kako se primiče trenutak da se Srbija definitivno odrekne Kosova. Dodik, koji odavno govori ono što Vučić misli,  već je ... Read More »

Reakcija Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom antibosanske izjave Ivice Dačića

09. 08. 2018. Reakcija Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom antibosanske izjave Ivice Dačića Dačićeva anticivilizacijska izjava nije samo antibosanski akt, člana antibosanske koalicije, već je duboko u suprotnosti sa misijom EU i UN, protiv je međunarodnog prava, pravde i istine. Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić svojom antibosanskom izjavom: “Kada je proglašena nezavisnost Kosova, trebalo proglasiti i nezavisnost ... Read More »

Ostade Bosna bez svog mora

    Umjesto u svom moru, Bosanci i Hercegovci će se kupati u lavoru. Hrvatska je, kao dobar susjed, učinila i čini sve da od BiH otme njen dio Jadranske obale i na njemu postane suverena i neprikosnovena. U tome joj svesrdno pomaže Evropska unija, kojoj težimo i u koju se zaklinjemo. BiH vlasti niti šta čine niti znaju šta ... Read More »