Monday , 18 February 2019
Blic Vijesti
Home » 2018 » January

Monthly Archives: January 2018

Trumpov govor o stanju nacije

PRVA GODINA 45. AMERIČKOG PREDSJEDNIKA Trumpov govor o stanju nacije   Donald John Trump je američki političar i biznismen. Rođen je 14.6. 1946. godine. Od 1971. je generalni direktor mješovitog koncerna u oblasti industrije zabave i nekretnina ”The Trump Organization“,  u kojem je zaposleno nekoliko desetina hiljada radnika. Svojim poslovnim djelovanjem Trump je stekao veliku popularnost, a po svojim neboderima ... Read More »

Saopćenje povodom završetka idejnog rješenja i početka izgradnje spomenika žrtvama genocida u Prijedoru

Uspješan poslovni čovjek iz Čikaga gospodin Mirsad Čaušević, preživjela žrtva koncentraconog logora smrti Omarska i autor knjige “Smrt u bijeloj kući”, čiji prihod u cjelosti ide za izgradnju spomenika žrtvama genocida u Prijedoru u saradnji sa Dr. Emirom Ramićem, Direktorom Instituta za istraživanje genocida Kanada i Udruženjem Prijedorčana Čikago pokreću inicijativu za izgradnju spomen obilježja žrtvama genocida u Prijedoru. Incijativa ... Read More »

Noć nad Bosnom

Piše : Jusuf Trbić   U Bosni se sve brže smrkava, rekao bi danas Danilo Kiš, da može da nas vidi. I zaista, raste noć nad Bosnom, gomilaju se tamni oblaci, i sa istoka i sa zapada počinje da grmi i sijeva, čini se da se ponovo sprema strašno nevrijeme. Sve više se govori i piše o tome da se ... Read More »

Americki vs Skandinavski ekonomski system kroz prizmu drustvenih nejednakosti

  Pise: Dragoljub Batar Zivo se secam kako smo se trgnuli kad nas je, pred nas odlazak u Ameriku te davne ’95 u Becu.,  Bogdan Bogdanovic, bivski gradonacelnik Beograda, arhitekta, sculptor, pisac, upozorio da odlazimo u izuzetno rasno i klasno podeljenu zemlju. Vec decenijama se bez konacnog pobednika vodi rovovska borba izmedju republikanaca i demokrata koja odredjuje americki svakodnevni zivot ... Read More »

Jos jedna legenda Mostara otisla je u vjecnost

Pise Selena Seferovic Nedeljko Nedjo Kovacevic, MAESTRO NA VIOLINI, In Memoriam Poduze zvoni Nedjin beogradski telefon, i taman kad sam mislila da spustim slusalicu, javi se zvonki, poznati glas ‘Nedjo, Selena je, Sanja mi je dala tvoj broj. Zao mi je sto se nismo vidjeli na  tvom koncertu u Cikagu’ ( Mostar Sevdah Reunion, Old Town School of Music, Chicago, ... Read More »

Tukli silovaili,pljackali i ubijali a jos nisu u zatvoru

DOGAĐAJI KOJI NE SMIJU OSTATI ZABORAVLJENI, ZLOČINI KOJI NE SMIJU OSTATI NEKAŽNJENI!   Prilog istini o događajima vezanim za prvo ubijstvo u SFRJ u predvečerje raspada Jugoslavije Na poziv zločinačkog srpskog vođe Slobodana Miloševića,  upućen sa Gazi- Mestana, u Bosnaskoj Dubici je 23. 8.1989. godine  ubijen dubički mesar Nezirević Sulejman- Suljo. Ubila su ga četvorica novopečenih dubičkih četnika, obučenih za ... Read More »

    Vrijeme laži

Piše : Jusuf Trbić       “Mi smo humanitarna organizacija”, izvalio je mirno Igor Bilbija, vođa sad već čuvenog udruženja “Srbska čast”, čiji su se članovi slikali u mnogo varijanti, sve sa uniformama, mitraljezima, automatima, puškama i noževima koje drže nekome pod grlom. Mediji su bili preplavljeni pričama o njihovim kriminalnim i paravojnim aktivnostima, pa se i državni ministar  Dragan ... Read More »

Dzema Bijedic je volio BiH

  Autor: Dragan Golubović „Mi smo revoluciju vojevali i za to da se jednom za svagda utvrdi čija je ovo zemlja Bosna i Hercegovina, da ne bude ni carska ni spahijska, da ne ostane provincija u pozadini, oko koje se kusuraju velikosrpska i velikohrvatska buržoazija i bosanski begovat.“ Osamnaesti januar 1977. godine za Džemala Bijedića trebao je da bude nešto naporniji radni dan ... Read More »

Ivanović je ubijen načinom ubistva u Orijent ekspresu

Autor: Čedomir Petrović  Mnogo njih je pucalo, ili zarivalo nož u njega, samo što kod nas nema Herkul Poaroa, zato što bi mi i njega ubili. Ubijen je Oliver Ivanović. Mučki. S leđa. Tako su samo najveće kukavice Divljeg zapada ubijale. Ubica bi ostajao zapisan kao čovek, koji to nije i pamti se samo, koji je ubio Liberti Valansa. Opet smo ... Read More »

Sjećanje na bibliotekarku Angelinu Košćak, njenog muža Josipa i njihovog sina Mladena

  Sjećanje na bibliotekarku Angelinu Košćak, njenog muža Josipa i njihovog sina Mladena Živjeli ste u svojim snovima – sad živite u našim  srcima! Budućnost će da otkrije – što je prošlost pokušala da sakrije!   Angelina i njen sin Mladen   Sa koliko su ponosa, ljubavi, žara i patriotske odanosti očevi i majke ispraćali svoje sinove u Jugoslovensku narodnu ... Read More »