Friday , 14 December 2018
Blic Vijesti
Home » 2018 » February

Monthly Archives: February 2018

Rapidno iseljavanje iz BIH -odgovor na jalovu politiku

Ogromna većina stanovnika danas u BiH – i starih i mladih, obrazovanih i neobrazovanih – ima samo dva cilja. Prvi je otići iz BiH odmah. Drugi je otići iz BiH zauvijek  PIŠE: ELDAR DIZDAREVIĆ Prošle su sedmice ovdašnji mediji objavili informaciju da je Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio prognozu ekonomskog rasta BiH sa 3,5 na 3,2 posto. Međutim, u ovom je ... Read More »

Izbori su vrata vrata vaše kuće, vašeg grada, naše BiH.

U oktobru ove godine u BiH se održavaju opći izbori i lokalni samo za Mostar. Iako izbori treba da budu raspisani tek u maju, izborna trka je već uveliko počela. Korumpirana nenarodna vlast se grčevito bori da zadrži vlast.   Može li narod na ovim izborima srušiti kriminalnu i korumpiranu vlast, koja ga već 25 godina guši i pije mu ... Read More »

Kud plovi ovaj brod?

Piše : Jusuf Trbić                            Tamo gdje prestaje logika, počinje Bosna –  tako je nekako vrli mislilac neki opisao milu nam domovinu, i to prije podosta vremena. Od tada smo napredovali toliko, da se više nikakva, ni najčudnija logika ne može vezati za ime Bosne. Pa se činilo ... Read More »

4th Annual Bosnian and Herzegovinian Diasporic Conference (BiHDC) in Seattle,

Dear Community Members and Allies, We are reaching out to you to invite you to the fourth annual Bosnian and Herzegovinian Diasporic Conference (BiHDC) in Seattle, Washington. This year BiHDC will be a two-day event full of interactive workshops and opportunities to network, April 20-22, 2018. Gathering Bosnian and Herzegovinian Diaspora from across Canada and the US (and beyond), BiHDC builds ... Read More »

Susret sa istaknutim članom Kanadskog parlamenta Bob Bratina, sponzorom peticije za ponovno otvaranje ambasade Kanade u Sarajevu

22. 02. 2018. Susret sa istaknutim članom Kanadskog parlamenta Bob Bratina, sponzorom peticije za ponovno otvaranje ambasade Kanade u Sarajevu Profesor Emir Ramić se 22. 02. 2018. godine susreo sa istaknutim članom Kanadskog parlamenta i članom Kanadsko-Bosanskohercegovačke grupe prijateljstva u Parlamentu, gospodinom Bob Bratina. Sastanak je održan u njegovom ofisu u Hamiltonu. Ramić je uručio Bratini pismo Kanadsko-bosanskohercegovačke zajednice naslovljeno ... Read More »

Hadžikadić: Imam odgovornost prema državi u kojoj sam se rodio

 Nacionalisti kažu najvažnija je nacija, a onda, kada se mi dogovorimo i napravimo sve što treba svakoj naciji, onda ćemo vidjeti šta ćemo sa državom. Takva država ne može da se desi.   Piše:Midhat Dedić Dubina mizerije u koju su bačeni ljudi u BiH je strašna i može podići glas protesta, smatra HadžikadićUstupljeno Al jazeeri Američki profesor bosanskohercegovačkog porijekla, prof.dr.  ... Read More »

Ko je ovdje normalan?

Piše : Jusuf Trbić                   “Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati” zapisao je svojevremeno Ivo Andrić. Danas se to na Balkanu zove tranzicija, koja se, za razliku od cijelog svijeta, izvodi na naš, balkanski način, kako je to davno uočio veliki pisac.  Kod nas je tranzicija kad se sve okrene na glavu, pa umjesto ... Read More »

   Krivi što su živi

Piše : Jusuf Trbić            Na blatnoj livadi trčkara nekoliko dječaka od 7-8 godina, s njima je i čovjek s dugom bradom, pljunuti James Harden, slavni košarkaš Houston Rocketsa. Djeca guraju nekakve automobilske gume i preskaču čunjeve, zatim ih vidimo u sobi, a drugi jedan, takođe bradat, nešto im priča. To je video koji je na internet postavilo ... Read More »

Slavo Kukić: Čović želi da jedan čitav narod proglasi teroristima

Od prvog čovjeka države bi, a Čović to trenutačno jeste, logično bilo očekivati da strasti smiri – i da sudove o ambicijama za BiH kao islamskom državom, ako ništa onda barem relativizira. No, on je, kako bi osnažio zahtjeve za izmjenama Izbornog zakona prema scenariju kojeg sam iscrta, postupio upravo suprotno. Bošnjaci, pokušat ću ga interpretirati, stalno guslaju o građanskoj ... Read More »

Koliko je neko bio velik, shvatimo tek kad ga izgubimo!

PRIJATELJU AHMEDU ZA RAHMET I OPROŠTAJ Koliko je neko bio velik, shvatimo tek kad ga izgubimo! Tvojom smrću, prijatelju, otrgnut je veliki dio mene, jer naši životi su se punih 50 godina prožimali i dopunjavali. Naše porodice su srasle jedna uz drugu, naša djeca su postala nedjeljivi dio nas. Molim dragog Allaha da ti podari dobri Džennet a tvojoj porodici, ... Read More »