Monday , 18 February 2019
Blic Vijesti
Home » 2018 » February » 03

Daily Archives: February 3, 2018

Komsic bi odustao ako ?

Željko Komšić izjavio je da bi pod određenim uslovima odustao od kandidature za člana Predsjedništva BiH. Odgovarajući na pitanje ima li nešto zbog čega bi mogao odustati od kandidature za člana Predsjedništva BiH – Željko Komšić je odgovorio potvrdno- “ako bi se usvojio Aprilski paket ustavnih promjena”! – Evo, da promijenimo Ustav i da prihvatimo sve ono što je napisano, ... Read More »

Velike hrabre zene -Natasa Kandic

Ključan trenutak u životu Selme Lagerlof zbio se kada je napunila pet godina. Njena baka, koja ju je odgojila i uvela u svijet bajki, priča i književnosti, umrla je na Badnjak i taj će događaj u njenoj zreloj dobi postati okosnica njenog pisanja pripovjetki. Nadrealistički motivi i simbolika sa elementima natprirodnog tu će mladu spisateljicu svrstati u red najboljih i ... Read More »

Hello Panama, Que Sopa Panama kanal, najvazniji vodeni put svijeta

Pise i fotografise Selena Seferovic Ovim sloganom ‘Vozdra Panama, sta ima’, pocinjem   fotoreportazu iz ove predivne srednjoamericke zemlje, velicine Juzne Karoline i nastanjene  sa 3.7 miliona stanovnika  sa 2 miliona internet korisnika. I dok iscitavam poslijednju verziju, stize vijest da je americki ambasador u Panami John Freely, karijerni diplomata i bivsi pilot u mornarici, podnio ostavku zbog predsjednikovog neprimjerenog govora ... Read More »