Sunday , 24 March 2019
Blic Vijesti
Home » 2018 » July

Monthly Archives: July 2018

  Namet  na  pamet

Piše : Jusuf Trbić   Umni Evlija Čelebija, kad obiđe sve naše krajeve i viđe šta sve Bošnjaci umiju i mogu, ovako reče : “ Nisu oni glupi, samo im  pamet sporo dolazi”. Istinu reče vrli Evlija, al nemaše vremena da nas malo pobliže razgleda i detaljnije opiše. A reko bi, sto posto i ovo : da je nama, naprosto, ... Read More »

Porez na doznake iz inostranstva

Građani BiH koji žive u inostranstvu i svojim novčanim doznakama pomažu rođacima i prijateljima u BiH da u sve težim uslovima prežive, šokirani su najavom Poreske uprave BiH da će po Zakonu o dohotku sa 10% oporezovati  njihove doznake od 2015-te godine (retroaktivno). Iz Uprave za prihode BiH poručuju da oporezivanje doznaka nije retroaktivno, jer se poreska  obaveza zasniva na ... Read More »

Ezan sa bosanskih džamija

EZAN SA BOSANSKIH DŽAMIJA Republika srpska se riješila Bošnjaka – muslimana, pa se sada pokušava riješiti i ezana. Stratezi Velike Srbije su povjerovali da će rušenjem džamija i drugih vjerskih objekata zauvijek zatrti tragove islama u BiH. Ezan sa bosanskih džamija i zvona sa bosanskih crkava slušaju se i čuju  stoljećima i niko ih ne može zaustaviti. Vlastima genocidnog entiteta ... Read More »

 Mir na želucu

Piše : Jusuf Trbić                  Neće ovo na dobro izaći, šaputao je narod nekad, kad bi se mutni oblaci stali gomilati nad Bosnom. Nevolja je samo u tome što mi sporo pamtimo, a brzo zaboravljamo, pa nam se belaj svako malo ponavlja, i kao da ništa iz svoje sopstvene prošlosti nismo naučili. Sjeća li ... Read More »

Strateška greška prisustvo ultranacionaliste na svečanom dočeku

Prisustvo ultranacionalističkog pjevača Thompsona na dočeku hrvatskih fudbalera u Zagrebu je potvrda trajuće egzistencije paradržave Herceg-Bosne koja je stvorila antibosansku ideju u kojoj i sada živimo. Takozvana Hrvatska Republika Herceg-Bosna je presuđena na Internacionalnom sudu za ratne zločine kao paradržavna tvorevina največeg nasilja kojoj je cilj bio uništenje egzistencije prije svega Bošnjaka, a zatim i države BiH. Političko, policijsko i ... Read More »

Održana komemoracija povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici u Windsoru

  U organizaciji bosanskohercegovačkog kluba Windsor i pod pokroviteljstvom mnogobrojnih prijatelja istine i pravde u Kanadi u subotu 14. jula ispred prvog spomen obilježja žrtvama genocida u Srebrenici i BiH je odžana komemoracija povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici. Spomenik u Windsoru je trajno svjedočanstvo da će se pamtiti ovaj genocid u Srebrenici i BiH u ime istine i pravde ... Read More »

Dragi naši neprijatelji

Piše : Jusuf Trbić     “ Kosovske Albance Srbi danas ne mogu da zamisle ni na horizontu, ne vole Mađare i sumnjaju u Bugare, a Crnogorce preziru kao braću koja su ih izdala”, kaže Gojko Berić.  “O odnosu srpske rasističke većine i s jedne i s druge strane Drine prema Bošnjacima, svjedoči njena dežurna parola “Nož, žica, Srebrenica”… A kad ... Read More »

Hamilton, Kanada: Uznak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i BiH na zgradi Skupštine grada podignuta zastava BiH

Saopćenje Instituta za istraživanje genocida Kanada Hamilton, Kanada: Uznak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i BiH na zgradi Skupštine grada podignuta zastava BiH 23. godišnjica od genocida u Srebrenici u okviru sedmice kulture sjećanja na genocid u Srebrenici i BiH, koja se svake godine održava u Kanadi, je počela instalacijom Srebreničkog cvijeta u Torontu u petak 06. 07. 2108. ... Read More »

Izjava Brian Masse, člana Kanadskog parlamenta povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici

Izjava Brian Masse, člana Kanadskog parlamenta povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici “Prošlo je dvadeset tri godine od kada je genocid u Srebrenici od 1992. do 1995. godine uzeo više od 7000 života u BiH. Ovaj užasni događaj godišnje se obilježava 11. jula, jer tog dana, 1995. godine, bosanski Srbi, kojima je komandovao osuđeni ratni zločinac general Ratko Mladić ... Read More »

Danas sve oči gledaju u Srebrenicu

U Srebrenici i oko Srebrenice tišina puna tuge…uzdaha, suza i jecaja. Danas sve oči gledaju u Srebrenicu, i oni koji vide i oni koji ne žele da vide. Srebrenica je i danas najduža jednosmjerna ulica svjeta. Ništa se promijenilo nije od jula 11. jula 1995, niti od  11. jula 2013. kada sam pisao dolje priloženi tekst posvećen “srebeničkim šehidima za ... Read More »