Saturday , 16 February 2019
Blic Vijesti
Home » 2018 » July » 10

Daily Archives: July 10, 2018

Kraj globalizacije

Danas je moguće zamisliti scenario koji izokreće naglavce premisu iz čuvenog filma Zbogom, Lenjine! Umesto komunistkinje koja se budi iz kome u novoj, tržišno uređenoj Nemačkoj, zamislimo tehnokratu iz doba Blera i Klintona koji se budi u svetu koji opsedaju ekonomski nacionalizam, politika velikih sila i ksenofobija. Šta bi bilo najveće iznenađenje za njega? Šta bi se porodica ovog pacijenta najviše trudila ... Read More »

Uspjeh familija Kadrić

  Zvornička familija Kadrić, nastanjena u državi Vermont, gradu Burlingtonu, u nekoliko posljednjih sretnih dana kupila i uselila u novu kuću, proslavila 13-ti rođendan starijeg sina Samira, šezdeset i neki Damirovog oca Fikreta, a Damirova supruga Almina tek stečenu fakultetsku diplomu unijela u porodični dom kao miraz Rijedak je slučaj da neka familija ima priliku da samo u jednom danu ... Read More »

   Zloslutni karneval

Piše : Jusuf Trbić                                  Svuda u svijetu vremena se mijenjaju, staro odlazi a novo dolazi, i ništa više nije isto. Samo se na Balkanu, a pogotovo u Bosni, čitav život ponavlja kao traka na pokvarenom magnetofonu, falsifikovani, nestvarni život koji liči na lošu cirkusku ... Read More »