Thursday , 9 July 2020
Blic Vijesti
Home » 2019 » July » 11

Daily Archives: July 11, 2019

Kuda idu Bošnjaci (1)

  Ojavljujemo br 1  serial od sedam   koliko ih ima  ostali serijali ce biti objavljeni svakog  sedam dana Piše : Jusuf Trbić   KUDA IDU BOŠNJACI       Nedavna polemika akademika Esada Durakovića i bivšeg reisa Mustafe Cerića povrdila je još jednom gorku istinu : Bošnjaci su na putu da unište sami sebe. Nesnalaženje političkih i vjerskih elita u sadašnjim složenim političkim ... Read More »

Ni danas ne pokazuju ni kajanje ni stid

NI KAJANJA NI STIDA NA 24. GODIŠNJICU SREBRENIČKOG GENOCIDA   Jula 2019. obilježavamo 24 godine Srebreničkog genocida, a izvršioci i sponzori ne pokazuju ni trunke kajanja ni stida.   Ni danas ne pokazuju ni kajanja ni stida za 8372 žrtve Srebreničkog genocida.   A od Prijedora 92. do Srebrenice  i danas vode jednosmjerne slijepe ulice.   I onda i danas, ... Read More »

Saopćenje Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Kanada na poseban, veličanstven i dostojanstven način ispoljava senzibilitet i pijetet prema žrtvama genocida u Srebrenici Povodom 24. godišnjice od genocida u Srebrenici gradonačelnici kanadskih gradova: Toronto, Hamilton, Windsor i Saskatoon su proklamacijama proglasili 11. juli Danom sjećanja na genocid u Srebrenici.    Ovim proklamacijama pokazuje se ljudsko dostojantvo i solidarnost sa žrtvama genocida u Srebrenici i BiH. Proklamacije su ... Read More »