Wednesday , 3 June 2020
Blic Vijesti
Home » Aktuelno » Zajednička izjava za javnost Instituta i KBSA
Zajednička izjava za javnost Instituta i KBSA

Zajednička izjava za javnost Instituta i KBSA

Privođenje pravdi svih ratnih zločinaca će snažno doprinijeti ostvarivanju pravde i trajnog pomirenja u Bosni i Hercegovini.

Bosansko–američki institut za genocid i obrazovanje, Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike pozdravljaju hapšenje Mlađena Cvijanovića kojeg američki tužioci terete da je zatajio službovanje u policijskim snagama Republike Srpske koje su učestovale u genocidu u Srebrenici.

Hapšenje Cvijanovića je dokaz da žrtve genocida u Bosni i Hercegovini nisu izgubile nadu u pobjedu pravde, te da demokratski svijet ima mehanizme za kažnjavanje ratnih zločinaca. Privođenje pravdi svih ratnih zločinaca će snažno oprinijeti ostvarivanju pravde i trajnog pomirenja u Bosni i Hercegovini.

Molimo sve građane Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Americi i sve američke i Kanadske prijatelje istine i pravde o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i zločina genocida nad Bošnjacima da nam i dalje dostavljaju podatke o boravku i kretanju osumnjičenih za ratne zločine u Bosni i Hercegovini koji pokušavaju naći utočište na sjeverno-američkom kontinentu.

Mr. Sanja Drnovsek Seferović
Bosansko–američki institut za genocid i obrazovanje,
Baginst.org

Prof. Emir Ramić
Institut za istraživanje genocida Kanada
Instituteforgenocide.ca

Mr.Haris Alibasić
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike
www.bosniak.org

Share Button