Wednesday , 3 March 2021
Blic Vijesti
Home » Blic vijesti » Srebrenickim sehidima za rahmet a zivima za sabur
Srebrenickim sehidima za rahmet a zivima za sabur

Srebrenickim sehidima za rahmet a zivima za sabur

SREBRENIČKIM ŠEHIDIMA ZA RAHMET A ŽIVIMA ZA SABUR

Srebrenica je težak kamen na našem srcu, okamenjena suza u našem oku, prigušen krik iz naše duše, zaustavljen uzdah iz naših grudi… naše plakane a neisplakane suze…Srebrenica je moć nemoćnih i snaga ponikla iz sabura ucviljenih srebreničkih majki, jača od svake zlobe i nepravde. Srebrenica je more bijelih nišana u svjetlosti, izvor koji nadahnjuje, sa kojega se pije, dok se suza u oku krije.
Srebrenica je živa rana civilizacije ; crna mrlja na savjesti društva, koja se ničim i nikad neće moći otkloniti. Srebrenica je ispit zrelosti UN i otrežnjenje za Briselsku administraciju i Hašku pravdu. Svaki tabut od 6.066 tabuta spuštenih do danas u Potočare je otrgnuti dio nas, koji traži mira i opominje. Neka mi oprosti dragi Allah dž.š., neka mi oproste srebrenički šehidi, dok očekujemo dženazu sa još 175 žrtava srebreničkog genocida, ne mogu odoljeti suzama, jačim od moje boli i naše tuge.
Bez osude Srbije za agresiju i genocid nad Bošnjacima, bez presude Holandiji i Ujedinjenim nacijama za učešće u Srebreničkom genocidu, svaka do sada izrečena presuda, uključujući i današnje kontraverzne nagovještaje u sudskim procesima koji se vode protiv počinilaca genocida, je samo posipanje soli na još žive rane Bošnjačke.
I ove godine „Maršom mira“, dženazom za 175 novoidentifikovanih žrtava srebreničkog genocida, Fatihom proučenom uz svaki šehidski kabur u Potočarima, vraćamo se životu s nadom da će svijet poučen iskustvom Srebrenice sići sa stramputice i krenuti putem istine i pravde.
Burlington, SAD, Jula 11, 2014 Zijad Bećirević s familijom

Share Button