Wednesday , 23 May 2018
Blic Vijesti
Home » Poslijednje Vijesti » Amel Tuka gost građana Bosne i Hercegovine u Čikagu
Amel Tuka gost građana Bosne i Hercegovine u Čikagu

Amel Tuka gost građana Bosne i Hercegovine u Čikagu

BH Club Chicago i Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Sjeverne Amerike održali su u subotu 5. novembra 2016. godine prvu Fundraising Gala večeru. Kao specijalni gost iz Bosne i Hercegovine, da bi prisustvovao ovom velikom događaju, u Chicago je doputovao bh. olimpijac Amel Tuka. Poznato TV lice, novinar Fikret Hodžić, bio je voditelj programa.

 

amel-1
Prema riječima organizatora, predviđeno je da se prikupljena sredstva stave u funkciju kontinuiranog očuvanja bosanskohercegovačke kulturne baštine u dijaspori kroz zajednički rad jedne od najstarijih non-profitnih organizacija u Sjevernoj Americi BH Club Chicago i BZK “Preporod“, te otvaranja prve Preporodove biblioteke u Sjevernoj Americi u ustupljenom prostoru BH Cluba.

 

tuka Dio sredstava koja se prikupljaju na ovaj način, bit će iskorišteno za osnivanje škole bosanskoga jezika. Koliko su ove ideje značajne za građane BiH u Chicagu pokazala je izuzetna posjeta te gostoprimstvo koje su Bosanci i Hercegovci pružili gostima.

 

amel-u-chicagu BH Club Chicago i BZK Preporod uručenjem specijalne plakete zahvalili su Amelu Tuki na podršci ovom humanitarnom projektu, koju je iskazao svojim dolaskom.
U okviru posjete građanima BiH u Chicagu, Amel Tuka se u nedjelju 6. novembra, na stadionu u River Parku – Chicago, družio i trenirao sa mališanima bh. sportskih klubova, koju je organizovala gospođica Asja Dizdarević, kao predstavnica BH Cluba Chicago i BZK „Preporod“ Sjeverne Amerike. Realizirani događaji početak su plodonosne saradnje ove dvije organizacije i najava niza značajnih događaja koji su zajednički planirani za narednu godinu.

 

 

tuka

 

amel

amel-1

Share Button