Tuesday , 17 July 2018
Blic Vijesti
Home » Mladi i uspjesni Bosnjaci » Restart Networking Event August 2017
Restart Networking Event August 2017

Restart Networking Event August 2017

Restart Networking Event August 2017

 

Uvezivanje biznisa iz dijaspore, investitora i profesionalaca iz Bosne i Herceovine

Drugu godinu za redom,u suradnji sa USAID-om Restart organizuje networking event za dijasporu u Sarajevu. Ovaj događaj će se održati 10. Augusta u hotelu Bosnia i planirano je da okupi više od 150 profesionalaca koji trenutno rade u Bosni i Hercegovini ili u dijaspori.

Cilj eventa jeste uvezivanje biznisa iz Bosne i Hercegovine sa dijasporom, kao i predstavljanje prilika za pokretanje biznisa ili outsourcinga u Bosni i Hercegovini.

Kao rezultat ovog projekta očekujemo povećanje poslovne suradnje iz Bosne i Hercegovine sa dijasporom. Ti rezultati će biti mjerljivi i praćeni nakon samog eventa

Za razliku od prošle godine ovogodišnji networking event će se sastojati od tri dijela.

Prvi dio je namijenjen za prezentaciju biznisa iz dijaspore i Bosne i Hercegovine. Učesnici koji se prijave i prođu selekcijski proces će imati pet minuta da prezentuju svoj biznis, a potom slijedi vrijeme odvojeno za pitanja iz publike.

Drugi dio se realizuje u suradnji sa partnerima Restarta – Bisnode. Učesnici koji se prijave za ovaj dio će imati priliku da prođu kroz Business Speed Networking“. Ovaj koncept im omogućava da u vrlo kratkom vremenu predstave svoje biznise velikom broju učesnika te razmijene kontakte.

Treći i posljednji dio je zapravo sam networking party gdje će učesnici moći detaljnije razgovarati sa ostvarenim kontaktima u opuštenoj atmosferi.

Kupite kartu ovdje

Partneri ovogodišnjeg eventa su USAID, Biznode BH, Softhouse, Alukoenigstahl d.o.o.

Prošle godine 160 učesnika je prisustvovalo na ovom networking eventu od kojih je 40% bilo iz dijaspore, dok je 60% dolazilo iz biznis sektora u Bosni i Hercegovini. Od toga 69% njih je u istraživanju ocjenilo odličnim ili vrlo dobrim te 18,2% dobrim. 95% njih je ocjenilo event izričito ili prilično korisnim. Tokom ovog eventa učesnici su međusobno ostvarili 120 potencijalnih konataka za poslovnu saradnju. Prisutni su, kao najbolje od programa ocijenili:

  • umrežavanje, upoznavanje novih ljudi, želju za povezivanjem učesnika,
  • širok spektar učesnika iz različitih sektora
  • prezentacije uspješnih priča
  • izbor govornika.
Share Button