Wednesday , 26 September 2018
Blic Vijesti
Home » Aktuelno » BIH Diasporic Conference in Seatle April 20, 2018
BIH Diasporic Conference in Seatle April 20, 2018

BIH Diasporic Conference in Seatle April 20, 2018

BIHDC 2018 PROGRAM

 APRIL 20, 2018 – ELEPHANT AND CASTLE

Friday, April 20, 2018
Elephant and Castle – 1415 5th Avenue – Seattle, WA

The Bosnian-American Professionals Association(BAPA), our Organizational Sponsor, will be presenting their workshop: “Networking, Negotiation, and Navigating for BiH Diaspora”, join us to network with other professionals!

6:30pm – 9:30pm WELCOME

7:00pm – 7:50pm WORKSHOP (50min)
NETWORKING, NEGOTIATION, AND NAVIGATING FOR BIH DIASPORA
Kanita Lipjankic, Amra Ferhatbegovic, Jasmina Jusic and Azra Jakupovic, Bosnian-American Professionals Association

8:00pm – 9:30pm NETWORKING

APRIL 21, 2018 – HOLIDAY INN SEATTLE DOWNTOWN
Saturday, April 21, 2018

Holiday Inn Seattle Downtown – 211 Dexter Avenue North, Seattle, WA

8:00am – 9:30am
REGISTRATION

9:30am – 9:40am
WELCOME

9:40am – 10:30am
OPENING KEYNOTE (50min) – GB
OPENING KEYNOTE
Selma Selman

10:40am – 11:30am
SESSION 1 (50min) – GB
FINDING WAYS TO TELL THE TRUTH: STORIES FROM BRČKO, PRIJEDOR AND SREBRENICA
Isak Gaši, Shaun Koos and Dr. David Pettigrew, Southern Connecticut State University

MARKETING AND BRANDING: TOOLS TO SET YOURSELF APART
SESSION 1 (50min) – CR
Deniz Šehović and Adam Mirza

11:40am – 12:30pm
SESSION 2 (50min) – GB
“OVO JE MOJE” – DIASPORA AND DEMOCRACY IN POST-CONFLICT POLITICS OF BIH
Azra Jakupović, Most Mira

SESSION 2 (50min) – CR
INTRO TO CODING: MAKE YOUR OWN APP!
Adnan Durić, Desire2Learn

12:30pm – 1:20pm – GB
LUNCH
1:30pm – 2:20pm
SESSION 3 (50 min) – GB
ADAPTING AND INNOVATING PANEL
Elmira Lilić & Vedad Mahmuljin
SESSION 3 (50 min) – CR
GENOCIDE, CONFLICT AND MEMORY PANEL
Selma Tanović, War Childhood Museum | Alma Čizmić Clausen,
Institute for Research of Genocide – Canada |
Ida Sefer, Bosnian-American Genocide Institute and Education Center
2:20pm – 2:30pm – GB
GROUP PHOTO
2:30pm – 4:00pm
SESSION 4 (90 min) – GB
HEALING THROUGH STORY TELLING:
A RESTORATIVE JUSTICE CIRCLE ABOUT OUR EXPERIENCES AS REFUGEES
Julija Zubac
4:10pm – 5:25pm
CLOSING KEYNOTE (75 min) – GB
Emina Bošnjak, Sarajevo Open Center
5:25pm-5:35pm
OFFICIAL CLOSE (10 MIN) – GB

 

 

Share Button