Tuesday , 23 April 2019
Blic Vijesti
Home » Blic vijesti » Humanitarna organizacija „Nova Nada“ i Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ organizirali su u ambasadi Bosne i Hercegovine u Oslu humanitarnu večer.
Humanitarna organizacija „Nova Nada“ i Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ organizirali su u ambasadi Bosne i Hercegovine u Oslu humanitarnu večer.

Humanitarna organizacija „Nova Nada“ i Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ organizirali su u ambasadi Bosne i Hercegovine u Oslu humanitarnu večer.

Nova Nada i organizacija Obrazovanje gradi BiH koju je osnovao i vodi penzionirani general Jovan Divjak sarađuju na više humanitarnih projekata pomoći djeci sa posebnim potrebama i ova posjeta je imala za cilj prikupljanje sredstava za humanitarne projekte.

Ovom prilikom su o projektima i humanitarnom radu okupljenima govorili Muhamed Šehić, član odbora Nove Nade i bh. ambasador u Norveškoj Nedim Makarević, koji je naglasio značaj ovakvih manifestacija u cilju pomoći BiH.

Nakon Prezentacije udruženja Obrazovanje gradi BiH predstavljena su i dva konkretna projekta – kupovine školskog pribora za djecu sa posebnim potrebama na području Unsko-sanskog kantona i projekat  „Ljetovanje bez predrasuda“ Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica «Drin» Fojnica.

Za zabavni dio programa bio je zadužen Institut sevdaha iz Osla, a iznenađenje večeri je bila specijalno oblikovana torta koja je servirana posjetiteljima, a koju su za ovu priliku poklonili akademska slikarica Sanja Milovanović i Sanjin Derviškadić koji se specijalizirao za „art master cake“.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Share Button